Hundelufting

Hunder er sosiale flokkdyr som trives best med selskap. Lange dager alene hjemme kan fort føre til at hunden kjeder seg og føler seg ensom. Den kan til og med bli deprimert og utvikle uønsket atferd i form av selvskading, ødeleggelse av møbler/inventar eller konstant bjeffing.

Hunder trenger både fysisk mosjon og mental trening (aktivisering). Det er viktig at de får lov til å omgås andre hunder, snuse rundt og oppdage nye ting, og rett og slett gjøre det hunder skal gjøre.

Når jeg lufter hunden din går vi på tur i flokk. Jeg går 2 turer om dagen, så gruppene blir ikke så store (2-4 hunder). Vi varierer turrutene, slik at de får utforske verden litt, finne nye lukter og spennende steder fra dag til dag. I løpet av turen øver vi på innkalling og på å gå rolig i bånd sammen med andre hunder. Hvis hundene har god innkalling og eiere ønsker det, får de lov til å løpe og leke fritt. Noen ganger sender jeg dem på godbitsøk. Det å bruke nesa er en av de beste former for hjernetrim for hunder.

Jeg behandler alle hunder med kjærlighet og respekt. Min erfaring er at man kommer lengst med å gi hunder ros og belønning, og med å være konsekvent.


Praktisk info:

Hunder:
Hunder som skal bli med på hundelufting må gå bra sammen med andre hunder og mennesker, og de må ikke vise noen form for aggressiv atferd.

Lufting: Hundelufting skjer på dagtid. Turen varer i minimum 1 time, henting og levering kommer i tillegg. Man kan bestille en enkel tur (drop in) eller inngå en avtale om lufting hver uke. For å bevare stabilitet i flokken, må man velge faste turdager når man inngår en avtale.

Vaksiner: Alle hunder som benytter seg av hundelufting må kunne framvise et gyldig vaksinasjonskort en gang i året.

Det er
ikke hundelufting i juli, helligdager, høytidsdager, julaften, nyttårsaften og i romjulen.


Lag nettstedet ditt med WordPress.com
Sett i gang
%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close